Orthomoleculaire suppletie betekent het bekijken wat het lichaam als aanvulling nodig heeft in bouw- en verwerkingsstoffen om optimaal te functioneren. Met andere woorden: Wat is de optimale concentratie vitamines, mineralen, aminozuren en essentiële vetzuren voor uw lichaam? Dit wordt specifiek voor uw lichaam bekeken en gemeten. Optimaal is een heel ander uitgangspunt dan minimaal!

In onze praktijk wordt gewerkt met onder meer voedingssuplementen. Dit zijn vitamines, mineralen of kruidenpreparaten die een tekort in het lichaam door bijvoorbeeld slechte voeding, hogere behoefte of matige opname in de darmen kunnen aanvullen. Ook kunnen diverse middelen een bepaald proces stimuleren of ondersteunen, zoals bij een dieet, ziekte of sportprestaties van belang zijn. Dit alles volgens de nieuwste orthomoleculaire inzichten waar momenteel veel onderzoek in gedaan wordt. Na een gedegen opleiding en door middel van regelmatige bijscholing en onderzoek in het vakgebied, wordt de titel van orthomoleculair therapeut dan ook met trots gebruikt in de praktijk.

Orthomoleculaire ondersteuning als aanvulling

Niet onbelangrijk: we zijn van de meeste producten ook goed op de hoogte en kunnen desgewenst deskundig advies geven over de werking, samenstelling, hoeveelheid en aan te bevelen merken, al dan niet door dit persoonlijk voor u door te meten in een aparte vitamine check of als standaard onderdeel in een algeheel consult. Al uw eigen preparaten, medicijnen, vitamines en mineralen kunt u bij ons laten beoordelen en hierin krijgt u advies. De praktijk heeft daarnaast als service een eigen beperkt assortiment, om waar nodig direct de benodigde middelen te kunnen meegeven, mocht u dat op prijs stellen.