Vermoeidheid of chronisch moe zijn

Vermoeid zijn is een veel voorkomende klacht waar helaas maar zelden een goede oorzaak voor gevonden kan worden. Hoe vaak heeft u al gehoord of gedacht: "U voelt zich moe? Wellicht dat het aan de drukte op het werk of thuis ligt". Stress is een van de meest genoemde oorzaak van vermoeidheid. Maar wat als een weekendje rustig aan of een week vakantie geen verbetering brengt?

Gelukkig is met behulp van electroacupunctuur vaak toch een oorzaak op te sporen. Het gebeurt vaak dat een oude virusrest het lichaam zodanig verstoort, dat het immuunsysteem dit niet goed kan verwerken of de lever verkeerde impulsen te verwerken krijgt. Bij een pfeiffer of cytomegalie (CMV) virus dat soms jaren eerder is opgelopen kan soms nu nog het hele systeem ontregeld zijn. Het komt dan ook wel voor dat er een chronisch vermoeidheids syndroom (CVS) op een dergelijke manier is begonnen. Met behulp van natuurlijke middelen zoals homeopathie, kruiden en/of vitamines en mineralen kan het lichaam geholpen worden deze stoorzender aan te pakken, zodat u weer fit en gezond verder kunt.

Wanneer de oorzaak van de vermoeidheid wel op het gebied van spanning en stress te vinden is, gaan we samen aan de slag om te zorgen voor meer ontspanning, waardoor het lichaam zich beter kan herstellen. Door een te lange of te grote stressbelasting raakt namelijk het stress-systeem van het lichaam uit balans en kan er op den duur een chronische verstoring in de HPA-as (hypothalamus-hypofyse-bijnier, maar dan in het engels) ontstaan.

We hebben in de praktijk ruime ervaring met beide oorzaken van vermoeidheid en zullen samen met u kijken hoe de balans weer kan worden hersteld.