Electroacupunctuur is een naam voor een scala aan natuurlijke diagnose- en behandelwijzen om de balans van het lichaam te helpen herstellen. Het is een veilige manier om het lichaam de juiste signalen, bouwstoffen en prikkels te geven waardoor het zelfherstellend vermogen wordt aangesproken. Hierbij worden geen naalden gebruikt, maar biofeedback via de Vega-test / Kindling of Rathera. In de volksmond wordt het ook wel bioresonantie genoemd, maar dat is in dit geval een onjuiste benaming. Bioresonantie is een andersoortige behandeling, die overigens wel in de praktijk zou kunnen plaatsvinden.

In onze praktijk werken we voornamelijk met wetenschappelijk onderbouwde voedingsadviezen, leefstijladviezen, orthomoleculaire suppletie en goed gedocumenteerde kruidenpreparaten. Door het behalen van het HBO diploma Orthomoleculaire Voedingsleer en Therapie, is er een zeer brede basis op het gebied van voeding en leefstijl, die verder gaat dan de voedingsconsulent of diëtist.

Tijdens het consult wordt het gehele lichaam doorgemeten, inclusief alle organen, de energie en de weerstand. Ook wordt gemeten of er een aanwijzing voor een disbalans in vitamines of mineralen mogelijk zou zijn en of er wellicht sprake is van een intolerantie (soms ook allergie)  voor bepaalde voeding, stoffen of middelen.

De cliënt houdt een elektrode vast waardoor een zeer lage stroom wordt aangevoerd. Op een acupunctuur – meetpunt op de hand of de voet worden vervolgens afwijkingen van de standaardwaarden opgespoord. Met behulp van electro acupunctuur worden oorzaken van klachten opgespoord en vervolgens aangepakt door het inzetten van één of meerdere therapiëen of behandelingen. De gemeten punten zijn slechts een aanwijzing in een bepaalde richting, die vervolgens door een grondige anamnese en uittesten in de praktijk moeten worden onderbouwd.

Elektro acupunctuur kan een aanzet zijn het evenwicht van het lichaam te  herstellen zodat de klachten verdwijnen of verminderen. Electroacupunctuur en Natuurgeneeswijzen komen nooit in de plaats van reguliere zorg, maar zijn hier een aanvulling op. Neem bij twijfel altijd contact op met uw arts.